Bæredygtighed

Bæredygtig forretning

I de seneste år er der blevet sat stor fokus på at være bæredygtig, genbruge så meget som muligt, og specielt på brugen af plastik. Det er en udvikling vi glæder os over.

RPET – genbrugsmateriale

Vi bestræber os på at være så miljøvenlige som muligt. Vi har i flere år brugt fyld i vores bamser, der er lavet af genbrugsmateriale, også kaldet rPET. I dag er over 90% af vores bamser fyldt med genbrugsfyld, og vi arbejder hårdt på at få det op på 100%.

Det er ikke kun vores bamser, der er lavet med rPET. F.eks. er vores indkøbsnet i polyester også lavet af genbrugsmateriale. Generelt vil der blive brugt genbrugsmateriale så mange steder som muligt i fremtiden.

Genbrugsmaterialet, rPET, laves af genbrugsplast, der er renset og derefter ved hjælp af varme smeltet til en flydende masse. Denne masse bliver derefter omdannet til polyester. Det polyester kan vi bruge som fyld i vores bamser og som stof til f.eks. vores indkøbsnet, og i fremtiden også som stof til vores bamser.

Mindre emballage, mindre spild, mere genbrug

Af andre grønne tiltag vi har taget, kan nævnes, at vi udskifter vores emballage, papkasser og plastikposer, så de passer bedre til vores varer for dermed at undgå unødigt spild og affald.

Når vores varer kommer hjem fra leverandørerne, er alt pakket ind i kasser og i poser for at beskytte varerne bedst muligt på deres rejse. På vores lager genbruger vi selv så mange papkasser og plastikposer som muligt til at sende varer ud til kunder i, og det vi ikke selv kan genbruge, sorterer vi og sender til genbrug udenfor huset.

Vi vil gerne opfordre alle vores kunder til at genbruge så meget emballage som muligt, enten ved at genbruge kasser og plastik, eller ved at komme af med affaldet så det genbruges andetsteds.

Afskaffelse af plastik

Vi afskaffer så vidt muligt plastemballage fra vores varer. Det vil man f.eks. kunne se på vores emballage af biler, hvor der normalt vil sidde en plastemballage inde i kasserne for at holde bilerne på plads.

Vi prøver hele tiden at finde løsninger, der afskaffer brug af plastik, men vi skal også stadig have i tankerne, at varerne skal komme godt frem, så det er en løbende proces.

Nye hængemærker

Vi vil gradvist udskifte hængemærkerne på vores varer til nye mærker, der er lavet af genbrugspapir, og som er trykt med blæk af soja.

Vi afskaffer også de plastikstrips, der tidligere har siddet i vores mærker på varerne. I stedet går vi over til at bruge bomuldstråd til at sætte vores mærker fast med.

Miljøvenlig energi

På vores kontor, lager og i showroomet i Galten ved Aarhus er vi gået over til at bruge 100% vindmølle energi. Danmark er en af de førende nationer på vindmølleenergi, så valget har ikke været svært.

Samarbejdspartnere med fokus på miljø

De firmaer, vi bruger til transport af vores varer, er alle ISO14001 certificerede. Det er rigtig mange containere, paller og kasser, der transporteres om året, og derfor er det vigtigt for os, at også vores samarbejdspartnere har fokus på bæredygtighed.

”Grønt” papir

Vores printerpapir på kontoret og lageret er blevet skiftet til genbrugspapir.

Desuden er vores store produktkatalog blevet trykt på FSC-certificeret papir, og kataloget er også svanemærket. At trykke et stort katalog er jo ikke ligefrem miljøvenligt, men med FSC-logo og Svanemærket gør vi vores bedste for at gøre det så miljøvenligt som muligt.

Du kan læse mere om de 2 mærker her:

https://dk.fsc.org/dk-dk/hvad-er-fsc/fakta-om-fsc

https://www.ecolabel.dk/da/forbruger/svanemaerket-og-eu-blomsten/hvad-er-svanemaerket

E-mail fremfor papir

For at reducere brugen af papir, sendes fakturaer på mail fremfor at udskrive dem og sende dem som breve.

Vi donerer for at hjælpe med at rense havene for plastik

Vi har lavet en serie af havdyr, Ocean Friends. For hvert solgt dyr donerer vi et beløb til organisationen Waste Free Oceans (WFO). WFO er en non-profit organisation, der arbejder for at rense havene for plastik. Samtidig sørger de for at genbruge så meget af den indsamlede plastik som muligt. Du kan finde mere information om WFO på deres hjemmeside: https://www.wastefreeoceans.org/

Mange bække små…

Som kunde vil i ikke komme til at mærke nogen forskel i vores service og leveringer, men i den kommende tid vil i komme ud for at modtage varer, hvor i vil finde både gamle og nye hængemærker, emballage osv. og det håber vi i vil bære over med.

Vi vil gøre vores for at gøre miljøet grønnere. Udviklingen i branchen er spændende, med mere fokus på miljø, genbrug og i det hele taget på brugen af plast. Det er en udvikling, vi hilser velkommen.

Selvom vi godt ved, at mange af vores tiltag er små, så ved vi også, at hvis vi alle tager små skridt mod at være bæredygtige, så gør det i sidste ende en kæmpe forskel for miljøet.